Değer Kaybı Avukatı Nedir? Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?
  • 15 Ocak 2023
  • admin
  • 0

Değer kaybı avukatı nedir sorusu, kazaya karışan sürücüler tarafından merak edilen konular arasındadır. Eğer bir kazaya karışmışsanız ve kusurlu taraf değilseniz, bir avukatla beraber çalışmanız uğradığınız hasarın ve zararın en hızlı şekilde giderilmesinde etkili olacaktır. Peki, Değer kabı avukatı ne yapar?

Değer Kaybı Avukatı Nedir?

Değer kaybı avukatları, bir trafik kazası sonucunda ortaya çıkan maddi ve manevi hasarı kusurlu taraftan tahsis etmek için çalışır. Alanında uzman olan ve daha önce değer kaybı davasında başarılı olan avukatlarla çalışmak, zararınızın kısa süre içinde karşılanmasını sağlayacaktır.

Bunun yanı sıra değer kaybı avukatı yalnızca dava ile ilgilenmez, aynı zamanda dava açmadan önce sigorta ya da kasko şirketi ile görüşmeler yaparak istenilen değer kaybı tutarının dava açılmadan alınmasında rol oynar. Peki, Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?

Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?

Değer kaybı avukatları, hasar alan kazazedelerin zararlarını gidermek, araçlarındaki kaybın giderilmesi ve tahsil edilmesi için çalışırlar. Bu çalışmalar dava açarak ya da sigorta – kasko acentesi ile görüşülerek yapılabilmektedir.

Değer kaybı avukatı ile çalışmak, bu sürecin minimum hasarla en kısa süre içinde tamamlanmasını sağlayacaktır.

Değer Kaybı Avukatı Nedir? Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?
Değer Kaybı Avukatı Nedir? Değer Kaybı Avukatı Ne Yapar?

Değer Kaybı Nasıl Hesaplanır?

Değer kaybı başvuru kadar merak edilen detaylardan birisi de değer kaybı hesaplama konusudur. Sizler değer kaybı almak istediğiniz zaman öncelikli olarak araçlarınızda ne kadar değer kaybı meydana geldiğini de hesaplamanız gerekecektir. Bu hesaplamaları yapmak adına belirli bir formül ya da uygulama bulunmaz.

Ne kadar değer kaybının meydan geldiğini öğrenmek istediğiniz zaman belirli kriterleri göz önünde bulundurmanız gerekecektir. Hesaplamalarınızı yapmanız esnasına dikkate almanız gereken kriterler ise şöyledir;

  1. Arabanın değişen parçaları ve boya
  2. Yaşanan kazası esnasında aracın sahip olduğu hız ve kilometre
  3. Arabaların marka ve modelleri
  4. Arabanın hangi tarihte trafiğe çıktığı
  5. Arabanın hasar geçmişi ve niteliği
  6. Kaza yapan aracın hangi tarihte üretilmiş olduğu

Tüm bu kriterlerin göz önünde bulundurulması ardından araç değer kaybı hesabı sorunsuz bir biçimde yapılabilir. Böylelikle de insanlar başlarına gelen kazaların ardından ne kadar değer kaybı alabileceklerini öğrenebilirler.

Değer kaybı almak konusunda hesaplama yapılırken dikkat edilen unsurlardan birisi de hangi oranda değer kaybı alınacağı konusudur. Bir kazada taraflardan birisi tamamen kusursuz olurken bir taraf ise tamamen kusurlu olabilir. Böyle durumlarda direk olarak kusurlu olan tarafın sigorta şirketi, karşı tarafın masraflarını ödemektedir. Ancak bu oranlar farklı şekilde de olabilir. Oranların farklı olması durumunda ters orantı ile kimlerin ne kadar değer kaybı alacakları hesaplanabilir. Örneğin bir taraf %40 kusurlu olurken %60 oranında değer kaybı alır. Eğer kazada %60 kusurlu ise alacağı değer kaybı oranı %40 şeklindedir.

Araç Değer Kaybı Nedir?

Araç değer kaybı konusunda araştırmalarına devam eden bireyler ne olduğundan nasıl alındığına kadar birçok detayı merak eder. Genel olarak araç değer kaybının ne olduğu incelenecek olduğu zaman; araçlarda meydana gelen kazaların sonucunda araçlarda oluşan hasarlardan ötürü maddi kayıplara söylenir.

Bu noktada kazada kusursuz olan ya da daha az kusurlu olan tarafın aracı için alacakları ödemelere verilen isimdir. Bireyler bu ödemeleri almak için kendilerinden istenen evrakları ve başvuru sürecine çok dikkat ederek hareket etmesi gerekir. İki yıllık süreç içerisinde başvurular yapılarak ödemeler alınır.

Eğer araç değer kaybı ödemesi almak isteyen bireyler kaza meydana gelmesinin ardından kendileri için belirlenen iki yıllık sürede başvurularını yapmazlarsa ödemeleri hak etseler bile alamazlar. Bu yüzden de başvuru sırasında birçok detaya dikkat ederek ödemeleri almak için başvuru yapmak gerekir.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir